fredag 22 juli 2011

Förlossning, Lögner & Mjölkstinna bröst!

Ja, jag tänker göra ETT "Åh, jag har blivit mamma"-inlägg och bombadera er med bilder - men sen är det bra! Sen återgår jag till mitt normala jag igen...fast med större bröst, mer kräk på kläderna och med tröttare humor än någonsin! ;)

Ni trodde säkert att jag skulle blogga LIVE  ifrån förlossningsrummet (haha) men nej - sån é inte jag! Jag har faktiskt lite stolthet ( dvs. jag var för hög för att skriva!) Nu har ju i och för sig lustgasen slutat verka för ett bra tag sedan (tyvärr)...men VAR TOG MIN EGENTID VÄGEN!? Numera är det för fasen lyx att få äta en hel macka, hinna ta shampoo i håret när man duschar...ja, till och med att få tömma hela blåsan när man kissar! Häromdagen stod jag i kön på ICA MAXI och tänkte "Konstigt, känner mig helt svettig i nacken!" JAG HADE GLÖMT SKÖLJA UR BALSAMET!! Fatta!! Hur tänkte jag när jag tog i det?! ! "Åh, IDAG får jag säkert duscha i flera minuter!!"?? Jag är en idiot! Nu är lillprinsen 6 veckor gammal och vi börjar landa lite här hemma efter en käftsmäll av värsta sort! Herregud, var det så här det var med en nyfödd?! Var fan är allt det där rosa, fluffiga, mysiga, underbara...? Och var i h-te är min "Åh, jag är så lycklig att jag inte ens kan tänka klart"-känsla? Och alla ni som sa "Att få nummer två är inga problem, tvåan bara hänger med"!? Eeeeh?? NI LJÖG! Och VEM FAN tycker det är mysigt att amma hela dagarna! Lögnare - allihop! Skit på er!


Ja, han är alldeles underbar, fin och mysig och allt det där...men SKJUT MIG vad trött jag är!! Jag sover aldrig mer än tre timmar åt gången, jag sitter i sängen och pumpar bröstmjölk 2-3 gånger varje natt som en jävla kossa, jag blir nerbajsad och nerspydd och är till och med för trött för att tycka att det är äckligt - jag har inte sminkat mig på sex veckor, stinker sur mjölk och jag vägrar lägga undan mina fula mamma-byxor. Sån é jag...numera! Vad hände där?!

Den 29 maj blev jag inlagd med svaga "Barbamamma-symptom" - dvs. högt blodtryck, svullnad och huvudvärken from hell. Första natten kändes som en natt på Spa - Barnfri...ensam i ett mörkt rum med en nybäddad säng, choklad i lådan, droger serverade var tredje timme och mysig personal som faktiskt tyckte lite synd om tjocka mig! Efter 7 dagar var det inte lika mysigt längre...
Jag blev igångsatt på morgonen den 6 juni eftersom läkarna knappast kunde hålla sig för skratt när de tittade på min svullna kropp längre och ja...klockan 22:03...dagen efter(!)...var han här - vår fina Elton!

Och ja, trots att våra gamla grannar på 75 år säger "ELTON?! Som han den där BÖGEN som sjunger??!" så ska han heta så, haha. Vi tycker det är fint! Och ja, jag säger som kloka fina Magda alltid säger om sin halvfjolliga 3-åring "Bara han äter kött! Blir sånt meck annars!" Hahaha. Så ja, Elton blir det - andranamnet krigar vi om här hemma så dopet lär dröja några år! ;)

Här har ni resultatet av 9 månaders Semle-frosseri:Och ja, TACK för alla gulliga mail och hälsningar ifrån er läsare därute!! Vad glad jag blir att jag faktiskt varit liiite saknad av människor som inte bara tänker på att suga på mina bröst! Och ja, ni som faktiskt vill det - jag är glad att ni saknat mig med! *asg*

Ni lär ju vara helt lost nu - utan mina nyhetsuppdateringar!? Stackars er...hur kunde jag svika så?! Jag har bara inte orkat öppna min laptop förrän nu...jag är fan glad att jag orkade ta på mig trosor imorse!

Föresten, jag skrev om mina enorma bröst innan förlossningen. Tyckte det var lite komiskt...det var det inte. Jag visste inte bättre. NU gör jag det. FÖRLÅT alla ni som blir undanknuffade på ICA MAXI och FÖRLÅT alla ni som får skugga på stranden - det är bara mina två mjölkstinna bröst och jag som försöker ta oss fram! SKJUT MIG!


Trötta jag och alldeles nya lillebror!Finaste lillebrorStolt storasyster!


Och det där första magiska leendet!

Over and out.

//Mamma Mu...för sån é jag...?11 kommentarer :

 1. Vilken söt liten prins! Grattis till er! :)

  SvaraRadera
 2. ~ ♥ Lovely Kidz ♥ ~22 juli 2011 11:04

  Hahahaha Men äntligen ;)) Tack för härligt skratt =D
  Och stort GRATTIS!! till liten kille.
  Allt går över och var sak lägger sig på sin plats i livet ;))
  Kramiz och mys i massor.

  SvaraRadera
 3. Åhhh GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!
  Vilken liten sköning och jag tycker Elton är superfint som namn!

  HOPPAS att du kan få nån minut över ibland för att uppdatera, jag har saknat dina inlägg! Kramiz

  SvaraRadera
 4. Åh men hjälp vad otroligt söt han är!! Helt underbart söt :D Och vad fint kort det på båda två :D
  Grattis!!

  SvaraRadera
 5. Stort grattis! Elton är jätte fint!

  SvaraRadera
 6. Du anar inte hur lägligt detta inlägg kom. Bebissuget har nämligen börjat göra sig påmint alldeles för tydligt men det försvann kvickt (för stunden iaf ;-) ) när jag läste här. Det var ffa detta med balsam kvar i håret som gjorde susen. Lustigt så väl man kan förtränga den första bebistiden...

  Och naturligtvis vill jag gratulera till underverket! Sicken liten sötnos! :-)

  Och Elton är en fantastiskt namn! Det kanske vi knycker till nästa. Eller, nej, just det, vi skulle ju inte ha fler, räcker med de fem vi har!

  SvaraRadera
 7. Och jösses vad jag har saknat dina inlägg! :-)

  SvaraRadera
 8. Grattis till tvåan. Jag tycker också att Elton är superfint. Har ett kompispar som har en Elton och visst det tog ju ett tag att känna in det då man inte är van att höra det men det är det ju med många namn. Sitter själv med nr 2 och ammar var 3:e timme eller konstant hela kvällarna inför natten (men ändå bara får "sova" 3h) en mammasjuk storebror som bara vill krama mamma på kvällarna eller klappa lillasyster.
  Tack för att du skriver så ärligt om det hela för det är nog många som får den bilden att det ska va mysigt.
  Bilden jag fick va då att det blir jobbigt med 2:an och sen om man får en tredje så följer den bara med.
  /sofia

  SvaraRadera
 9. "Äntligen..."
  Trodde nästan det var slutbloggat.

  Först får man väl officiellt säga grattis...
  Elton är juh söt som en semla.
  PS..Vad sägs om oerhört populära namnet John som andra namn...?

  Amma och blogga känns som en lysande kombination.

  Ha det gött...

  /Anondoderorsos

  SvaraRadera
 10. Jättegrattis till hela familjen <3

  Extra COOLT med semlebody på honom, Hahaha!! Man brukar ju säga, sådan mor, sådan dotter (det stämmer bra på Alice) men hur fan blir det nu med bögen Elton? Sådan mor sådan son? Det återstår att se vännen! Hahaaha!!

  Lyckla till med allt och vi hörs!! Kraamaaar <3

  SvaraRadera
 11. lycka till med (och grattis till) bebben och tack för garven :P

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!