lördag 19 februari 2011

Teater, Alkoholfri öl och Pungar i ansiktet!?

En liten rapport…ifrån Malmö City:
Ja, så var det då dags för en mysig - barnfri helg i Malmö. Nu är det lördag...jag sitter i sängen på hotellet och framför mig sitter en trotsig 3-åring och kladdar Yoggi på hela skrivbordet och jag orkar inte ens tjata på henne mer. Vad hände här?!
Gårdagen skulle inledas med ett par timmar på hotellets Relaxavdelning, ett restaurangbesök och sedan en promenad till Teatern. Istället var vi (självklart) sena, fick mer eller mindre kasta in sakerna på hotellet, slänga i oss en skabbig Big Mac-meny och sen stressa i en Taxi till Teatern. Vad hände här då??
När vi anlände till hotellet och öppnade dörren till vårt ”lyxiga stora rum” möttes vi av en liten beige vrå med 140 cm bred säng.  Hallå!? NEJ! Detta hade jag INTE bokat. Men jag ryckte väl tag i en städerska i korridoren och slängde upp en ”Sverker-replik”: ”Ska det verkligen va så här?!”

Vi tågade ner till receptionen med bestämda steg...med alla väskor och jag putade allt vad jag kunde med min gravidsvullna mage och sa ”Jag är FAKTISKT gravid och vi ska sova här i två nätter – vi MÅSTE ha en stor säng!” Lägg till båda händerna i ryggen för en extra gravid look, mammas arga blick, en bestämd ton och - Tadaaaaaaa!  Det blev ett stort rum med King Size Bed, dubbla garderober, minibar OCH ett lyxigt badrum med badkar! TUR inte grabben i receptionen vet att min svullna mage  till 50% består av Semlor! ;)
Vi fick i alla fall in våra väskor i det nya fina rummet, sprang ner igen och ut på stan. Vi insåg att det inte fanns tid för något restaurangbesök så det fick bli lyxmat á la Birgersson – Mc Donalds! HUR kul är det!? Sen var det bara att hoppa in i en Taxi...och precis när Usama bin Laden skulle trycka ner gasen kom jag på - BILJETTERNA!!! De låg såklart kvar uppe på hotellrummet – skjut mig! Freddy fick genomföra ett mindre maratonlopp medans jag satt kvar hos Usama i bilen med tonade rutor och skum musik och väntade och tänkte ”Var detta så smart egentligen?! Han ÄR verkligen lik Usama!!” Men jag överlevde, Freddy kom tillbaka – MED biljetterna och den här lilla väntan i baksätet hos världens mest jagade man kostade oss bara 86 kronor! Som hittat - Tack!
SPAMALOT var kanon! Liiiite nördvarning inledningsvis då medelåldern på publiken var ca 60 år och humorn inte riktigt var på vår låga nivå – MEN Johan Glans lyfte hela showen! Bara man ser honom skrattar man ju! Släng på honom en blond peruk, lite feminina mooves och låt honom bajsa på sig varje gång han blir rädd…så är vi på vår nivå – toppen! Men bästa ögonblicket på hela kvällen var trots allt när jag insåg att Henrik Hjelt gick framför mig mot baren i pausen och jag lyckades klämma fram min smidiga kropp så jag kunde gnida mig lite mot honom – helt oskyldigt men jag är SÅ nöjd med närheten vi fick, haha. Lite kändismys är aldrig fel!
Måste blivit något fel - jag fastnade inte på bilden! ;)

Till vår stora förvåning orkade vi minsann vara uppe till efter 12 igår och avslutade kvällen på en mysig Pub med finaste faster Linda…där jag drack världens äckligaste alkoholfria öl och kollade mobilen var 5:e sekund efter ett livstecken ifrån min dotter. Men det uteblev minsann då två utav barnvakterna hade stängt av mobilerna och den tredje hade svikit laget. Liiite oroligt inatt! *snyft*
Idag inledde jag och Freddy dagen med bubbelbad, lyxig hotellfrukost och en sväng på stan i strålande solsken! VÅREN är i Malmö om ni undrar! Varm O´boy med grädde…på en uteservering…i solen! I like it! Fick ett sms av Marie när vi satt där som löd ”Fy fan, 26 grader kallt i Gävle idag!!” Plötsligt var det ännu mysigare att sitta där, haha. Tack Marie!
Vi mötte upp Anton, Anna, Camilla och en längtig liten tös och gick någon timme inne på Malmö Muséer - jättemysigt! MEN...det fanns en apa där…med en PUNG i ansiktet! Stackarn, snacka om ”in your face!” Resten av familjen skämdes över mig (i vanlig ordning) men jag tryckte väl upp kameran i ”nosen” på apan och förevigade detta - bara för er skull! Man måste ju offra sig för "laget"! Så varsågooda, Pungface...för sån é jag:

Blev inget mys med lilla Estelle idag så vi tänkte oss en god middag på stan och myskväll istället, men en längtig (och trotsig) tös satte minsann stopp för detta. Idag fick vi lyxa till det med en 10-minuters middag på Burger King, där Alice välte ut Freddys läsk i skrevet på honom, vilket resulterade i att han såg nerkissad ut hela vägen tillbaka till hotellet – hysteriskt kul! Det är fantastiskt med barn!
Nu är jag slut som artist! Jag var uppe kvart över sju imorse och badade badkar! Så nu somnar vi väl innan Saade hunnit spränga sig i Melodifestivalen, med Burger King-mat i magen, Alice i "mittelen", Helosansalva på händerna...i vår King Size Bed!
Over and out.

//Meekatt.

4 kommentarer :

 1. Jag är verkligen ledsen, älskling! :( En välbehövlig helg som slutade ett fullständgt fiasko.
  Känns som vi just upplevt "Vi hade i alla fall tur med vädret" fast utan husvagn.

  SvaraRadera
 2. Ha en skön fortsättning på helgen...såklart...*L*
  /Anondoderorsos

  SvaraRadera
 3. Åh vad synd! Det blir aldrig som man har tänkt sig! Men gnidandet mot Henrik Hjelt måste väga upp en del, haha! Du kan då hitta ljusglimtar i allt! ;D
  Hoppas ni får kul idag på Disney, ska va toppen har jag hört!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. HAHAHAHA, Stackars er! Men kan riktigt se dig puta med magen och fixa ett större rum - du är grym! Hoppas resten av helgen blev bättre.

  Apan är underbar! *LOL*

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!