fredag 25 februari 2011

Överraskningar, Älgbajs & Dr Rolf!

Tack Tessan för en jättemysig kväll igår! Nästa gång jag får för mig att Freddy och jag ska unna oss något extra ska jag ta med honom hem till dig för ett par timmars liggande (inte SÅNT liggande!!) i din fantastiska soffa! Haha, är fortfarande imponerad över att jag tog mig UPP ur den igår! Kom hem vid tolv, kröp ner i sängen hos en varm liten tös som kramade mig hårt...och så somnade vi - så mysigt! Inte lika mysigt att jag fyra timmar senare vaknade i varmt KISS! Skjut mig! HUR kan man kissa på någon som man ligger och kramar? Det kan ju inte vara okej!! Jaja, en renbäddning och en skrikig dusch senare somnade vi om och sov till åtta!

Jag gjorde en "fuling" och erbjöd Alice en bra film i sängen för att slippa ta mig upp imorse. Hon visste inte vilken hon ville se och därför sa jag "Okej, Alice - då ska jag överraska dig gumman!" (Med detta menade jag självklart att överraskningen skulle vara valet av film!) Men min lilla tös är inte dum och svarade lyckligt "JAAAAA!! Då vill jag ha juice...och macka...och tårta...och banan...och gröt...och ljus på brickan...och en liten liten liten blomma...min nalle - och så sover jag och du sjunger "Vi gratulerar" för mig så blir jag överraskad!?!" *suck* Ja, vadå slippa gå upp!? Men visst...vi lekte födelsedag, spillde mjölk i hela sängen, kladdade hallonsylt överallt men OJ vad vi var överraskade!!


När överraskningsmomentet hade svalnat en aning inledde Alice en lång diskussion med sin nalle under täcket: "Men nallen...vad fiiiiin du är lille vännen. Har du sovit gott? Jaha...Ja...Nej. Jaha. Oj! Bla bla bla... Men nallen!! DU HAR JU INGEN SNOPP NALLEN!!" Alice kastar av sig täcket och skriker: "Herregud! Mamma, VAR är snoppen mamma?!?!" *suck* Ja, jag förklarade långt och pedagogiskt att nallen inte har någon snopp men att det kan va en "pojk-nalle" i alla fall. Alice kröp ner under täcket igen med sin könlösa nalle och fortsatte diskussionen..."Det är ingen fara  nallen, jag fixar en snopp på MAXI till dig imorgon när jag ska köpa godis!" Ja, jag säger ju alltid det - ALLTING finns på mitt älskade ICA MAXI!

I eftermiddag har vi spenderat ett par supermysiga timmar i skogen med finaste Edyta, Gunvor och hennes två barnbarn. Där har vi grillat korv, pinnbröd och mashmallows - lekt lekar och gått på upptäcktsfärd ibland Älgbajs och löv. Allvarligt talat - HUR kan en Älg bajsa så små bajsar?! Och varför blev JAG idioten i gänget för att jag trodde att det var någon som hade lagt ut nötter till ekorrarna i skogen?! Skogens konung?!  - My ass! Han skiter ju som en liten prins!


När vi väl kom hem efter vårt skogsäventyr...stinkandes av rök och korv satte jag mig i soffan med en kopp kaffe innan det var dags att kasta alla kläder i tvätten och tvångstvaga mig och lillfisen för att bli av med stanken. Men lugn och ro...? Haha, vad är det för något?! Det tog TVÅ minuter...sen hör jag Alice skrika i köket. Jag springer ut och där står en skräckslagen liten tös...med KATTMAT i näsan!! Hon hade SJÄLVKLART tryckt upp en stor bit torrfoder i näsan. HUR LYCKAS MAN MED DET!? Allvarligt!? Jag blir bara trött! Men ja, man försöker ju hålla sig lugn, lägger henne på sängen och hämtar pincetten...och petar IN skiten ännu längre! *suck igen* Inget annat att göra än att ringa till BVC...och där möts jag av ett gapflabb i luren. Vadå?! Är det inga andra barn som stoppat KATTMAT i näsan?!?! Är det verkligen bara min unge?! Ja...det är väl det...

Jag fick instruktioner om en "håll för näsborren utan kattmat - och blås i munnen hårt och den kommer ut igen-teknik" men det funkade fan inte. Dessutom kände jag att det var läge för ett "skrämselbesök" hos doktorn så att detta inte händer igen. Så det var bara att sätta sig i bilen och köra in till Laholm. På vårdcentralen möttes vi av tre skrattande sköterskor...och en läkare som skrattade så tårarna rann längs kinderna. Och där stod vi...en fredag eftermiddag...10 minuter innan stängning - svarta i ansiktet och totalt inpyrda i rök och korvlukt - 2 pyromaner gone wild! Åh, VARFÖR Alice?!?! Ja, det är bara att be om ursäkt för att man luktar (och ser ut som en) Salami...och sätta sig ner med skammen och vänta. Väl inne hos läkaren - som torkat sina tårar - lyckades vi - med våld att få ut en st svullen Whiskas med Kycklingsmak - tadaaaa! Alice grät såklart och läkaren sa till henne på vägen ut att hon fick gå och välja ett fint klistermärke. Då vänder Alice sig om i dörren och skriker aggressivt "JAG VILL FAKTISKT HA EN TATUVERING!!" (I´m proud!) En tatuering blev det!


Så här ynklig ser man ut på vägen IN till doktorn...Så här kaxig är man när man kommer hem!

Fredag! NU är vi hemma, jag har rakat bort taggarna ifrån benen med Alice som hejarklack - "Bra mamma, NU är du duktig som tar bort taggarna! NU får du kela med pappa!" (Wiiiiih, fredagsmys åt alla!)

Hoppas på en lugn...och tyst...och barnfri kväll...men inser att det bara är en dröm! Freddy kom hem med en hel låda semlor...så oavsett - kommer JAG ha en toppenkväll!

//Meekatt.


Följ min blogg med Bloglovin - klicka här: För sån é jag!

10 kommentarer :

 1. Tack själv! Jätte trevlig kväll! Tiden går fort när man har roligt ;)... Självklart får ni komma och "ligga i soffan" men det finns vissa regler... Kläder på ... ;)

  Kattmat i näsan, ja det var något nytt... Skönt att det gick bra iallafall...

  Det känns som att läsa rolig "film" när man läser din blogg... Allt kan hända och allt händer!.... Ni är FÖR underbara! Så glad att jag fått chansen att lära känna er. :)

  Många kramar
  och hoppas att ni får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. ASG!! haha tackar för den roliga läsningen en stund vart allt lite roligare !

  SvaraRadera
 3. Är som att läsa manuset till en ny Astrid Lindgren episod....*asg*
  /Duden

  SvaraRadera
 4. Helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 5. jag skrattar så tårarna rinner! =)

  SvaraRadera
 6. Hahahahahahahaha!! Skrattar också så tårarna rinner, detta var nog den roligaste hittills, hahahahaha!!! Tänk vad mycket som kan hända på ett dygn med en Alice! Hahaha!! :) Kram! stolt moster i Gävle

  SvaraRadera
 7. Pheew...
  Livsfarligt och läsa din sköna blogg..juh
  Nu har jag skrattat så tårarna gjort att jag blivit snuvig.
  Utan och vara förkyld.
  Hjälper inte och snyta sig heller...asg

  /Anondoderorsos

  SvaraRadera
 8. HAHAHA, nååågon har sett för mycket Maddicken? XD Sjukt kul! Det blir något att berätta när hon blir äldre! Tack för skrattet... det behövdes verkligen kan jag säga.

  SvaraRadera
 9. Hahaha!!!.............
  Jag behövde din uppdatering nu :)

  SvaraRadera
 10. Hahahaha Alice Alice:) :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!