torsdag 27 januari 2011

Negersnoppar och Semlor!

Ja, jag VET Edyta...att du sa till mig att jag inte är "PK" (politisk korrekt) men vi säger Negerboll i vårt hushåll - och det kommer vi ALLTID att göra! Skulle kanske kännas liiiite småjobbigt att beställa en om det råkade stå en neger i kassan på bageriet...men då hade jag väl fått trycka i mig en semla istället! ;)

Idag hämtade jag Alice på dagis innan mellis och vi åkte till världens mysigaste café - Signes! Alice fick välja vad hon ville ha och såklart säger hon högt och tydligt inför alla: "MAMMA - VI SKA VÄL ÄTA EN SÅN DÄR NEGER IDAG??!" (skjut mig) "Ja, lilla hjärtat. Vill du ha en negerboll så tar vi det. Hämta en dricka i kylen".  

Vi satte oss ner och det var nästa fullt på fiket när Alice kom på den fantastiska idén att man kunde RULLA negerbollen till en korv. Ja, och det var ju ok...(vi har ju slutat hänga upp oss på detaljer i vår familj, hahaha) om hon inte hade sagt inför hela församlingen "TITTA MAMMA, EN NEGERSNOPP!! KOLLA!!  Ja, och jag är ledsen...men det var lite roligt i min hjärna så jag gapskrattade och Alice var helnöjd. Sen tittade jag mig omkring och mötte blickarna av en massa "riktiga föräldrar"....ni vet såna VUXNA föräldrar som säkert bara lagar ekologisk mat, inte säger ett enda fult ord, eller tar med sina barn till fiket en VARDAG - och som äter dyra Macadamianötter på fredagsmyset. Usch vad jag INTE är sån! :(Gravid som jag är så var jag ju tvungen att prova deras Semlor, hehe. Signes special-Semla hade hjortronsylt och mandelgrädde...inte den godaste jag ätit...men det gick att tvinga ner den! Imorgon förmiddag ska jag och Edyta prova Semlorna i Båstad! 
Vi ser det lite som vår egna variant av "Tjejmilen" - "smaka alla Semlor du kan inom en mils radie". HUR bra är inte det?! Alla bloggare kan ju inte leva på barnmat... ;)

 //Meekatt.

10 kommentarer :

 1. HAHAHAHAHAHAHAHA - Malin!!! Du är inte klok!! Alice är ju bara underbar!! Och ja, angående semlorna så ska jag nog följa ditt tips om tjejmilen, det var helt i min stil!

  SvaraRadera
 2. på lindex :D (svarar här för vet inte om du går in och tittar hos mig :)) Måste testa med saffran med!

  Tack så mycket, den börjar bli stor nu :)

  SvaraRadera
 3. Äh va fan, det heter ju ändå negerboll i reccepten ;D

  SvaraRadera
 4. Vi kan utöka till 2 mil!! :)
  Bara man får den bästa Semlan!!
  Å Alice den bästa negerbollen, eller rullen...eller....

  SvaraRadera
 5. Fredags mys med macca...madakami...masda....vad f-n kan folk inte äta vanliga nötter som det går att stava till!!
  /Duden

  SvaraRadera
 6. Nä vet du vad, blir du en sån där förälder så gör jag slut! Jag tycker ni ska utöka till 55 mil! (Dvs Stockholm har skitfina semlor sägs det :-p)

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket... ;0)

  Haha, det där från "Sunes sommar" är klockrent, haha. =0D

  Och störtsköna kommentarer från Alice. ;0)

  Ingen bebis än, men jag hoppas den börjar klä på sig snart, haha. =0P

  SvaraRadera
 8. Millan: Precis min åsikt! hehe

  Duden: Ja, vad hände med dillchips?!

  Bra initiativ Edyta! VEM säger att tjejmilen måste begränsas till EN mil?!

  Em: Det är väl ingen större risk att jag blir en "sån"...du kan va lugn! Och ja, vi MÅSTE åka upp o prova semlorna i huvudstaden!! Då kan man ju dessutom hänga utan för Riksdagen o samla bloggmaterial, haha.

  Lisa: Håll ut! :)

  SvaraRadera
 9. HAHAHAHAHAHAHAHA, Nu är jag fast! Säger som min son, din blogg "äger". ;D /Anton

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!