fredag 14 januari 2011

Lite upprörd!

"Jag är inte bara studerande - jag är en idiot också!"

Ibland...blir jag lite...trött! Jag har nu fem månader kvar på min utbildning (yeyh) och det känns SÅ bra att äntligen ha tagit tag i mitt liv...sådär en 15 år försent iofs. Men jag har haft annat att pyssla med! 

MEN idag fick jag återigen bevis på att det INTE krävs så mycket SOCIAL KOMPETENS eller ens intelligens för en del arbeten. Jag studerar på heltid - men måste vara inskriven på arbetsförmedlingen och "stå till arbetsmarknadens förfogande" under tiden. Och det är såklart helt ok! Dock tycker jag att det borde finnas en viss förståelse till att jag inte söker ALLA arbeten som ligger ute, vill praktisera (= jobba gratis!) på en massa företag eller gå idiotiska kurser på ABF i stil med "Jag är en idiot som inte kan skriva ett CV utan att sitta i ring och hålla hand". JAG BEHÖVER INTE DET! Jag skriver bättre CV än kursledaren! 
Dessutom anser jag att det finns MÅNGA arbetslösa där ute som skulle bli GLADA för ett arbete - och med tanke på att jag inte "behöver" ett arbete nu...så får de gärna gå före mig - både på coaching och intervjuer!

Men idag ringde min påhittiga handläggare Ulf och bjöd in mig till ett möte med en "Jobb-Coach". Med andra ord sa han "Kommer du inte på det här mötet avregistreras du ifrån A-kassan och förlorar din ersättning!" Det här är en Fantastiskt idé! Staten tar in DYRA konsulter som ska berätta för mig vad jag borde bli när jag blir stor! Kanon! Utbildningen jag går och BETALAR FÖR SJÄLV är ju bara en "hobby" och inte ALLS det jag vill arbeta med?! Nej, vem vet - kanske staten tycker att jag ska bli Polis? Eller Statsminister?!

Jag förklarade lite fint att jag redan VET vad jag vill arbeta med. Att jag endast har ett par kurser kvar på min utbildning  och att jag har en bebis i magen och därför inte ser mig själv som jätteattraktiv - varken i spegeln eller på arbetsmarknaden (haha). Men DET spelar ingen roll minsann! Nej, det viktigaste är ju att hålla JOBB-COACHEN med arbetsuppgifter! Så på tisdag får jag ställa in min Tenta och istället gå och prata med Mr Konsult som med all säkerhet kommer konstatera att jag borde ta över hans jobb! *suck*

Underbara Ulf  hotade med avstängning och poängterade - tre gånger - att mötet med den fantastiska konsulten faktiskt var värt 4 000 kr. Detta motsvarar 18 000 påsar näringspulver till svältande barn i Haiti! Tummen upp!


4 kommentarer :

 1. Jag tror du skulle bli en utmärkt Statsminister! Det behövs minsann lite humor och självkännedom i politiken! *lol*

  Men suck! Visa honom var skåpet ska stå på mötet bara! Fixar du galant!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. HOPPAS att Ulf läser det här och får sig en funderare. Trevlig helg Meekatt! Och ta nu inte ledigt ifrån bloggandet bara för att det är helg, det är nu vi behöver det! ;)

  SvaraRadera
 3. ÅH VAD DU ÄR BRA! In i Politiken med dig!!!!

  SvaraRadera
 4. Håller med ovanstående - in i Politiken med dig! ;D

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!